Τα ιστολόγια στον χώρο της εκπαίδευσης, ειδικά στο δημοτικό που δεν υπάρχουν πολλές δεξιότητες από τα παιδιά, είναι ένας ωραίος τρόπος για ασύγχρονη εκπαίδευση, για προβολή των εργασιών των μαθητών και ένας χώρος επικοινωνίας. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί πιο εξειδικευμένα εργαλεία για τους ίδιους σκοπούς (google classroom, class dojo, edmodo, microsoft teams, moodle κ.λ.π.), τα ιστολόγια όμως είναι ένας πολύ πιο άμεσος τρόπος με την έννοια ότι ούτε εγγραφές χρειάζεται για να τα δεις, ούτε ιδιαίτερες δεξιότητες από τους μαθητές (εφόσον τη σύνταξη την αναλαμβάνει ο εκπαιδευτικός) παρά μόνο την εισαγωγή της διεύθυνσης του ιστολογίου.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με ιστολόγια που κατά καιρούς δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν κατά την εκπαιδευτική διαδικασία:


Παιδείας Μέθεξις (2010):

Ιστολόγιο με περιεχόμενο για τα μαθήματα της Ε’ τάξης του δημοτικού.


Δευτέρα, κάτι έχω… (2011):

Ιστολόγιο με περιεχόμενο για την διδασκαλία των μαθημάτων της δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου.


Μετά την πρώτη… (2012):

Ιστολόγιο που επίσης περιέχει υλικό για την διδασκαλία των μαθημάτων της δευτέρας δημοτικού.


Έκτη εν τάξει (2015):

Ιστολόγιο που προορίζεται έχει εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα μαθήματα της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου (ημιτελές).


Το τρίτο σκαλοπάτι (2019):

Iστολόγιο με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα μαθήματα της τρίτης δημοτικού.


Οι Νέες Τεχνολογίες προσφέρουν άπειρες δυνατότητες για ποιοτικότερη αποτελεσματικότερη και λιγότερο ανιαρή διαδικασία μάθησης. Η παρούσα ιστοσελίδα καταγράφει την προσωπική προσπάθεια αφενός μεν της επικαιροποίησης των γνώσεων και των δεξιοτήτων σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία, αφετέρου δε της δημιουργίας περιεχόμενου για τον εμπλουτισμό της διδασκαλίας των μαθησιακών αντικειμένων του δημοτικού σχολείου με τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών.